Početna aktuelnosti Prepoznate vrijednosti projekata BKC – a Živinice, odnosno Gradske biblioteke Živinice

Prepoznate vrijednosti projekata BKC – a Živinice, odnosno Gradske biblioteke Živinice

777
0
Podijeli

Fondacija za izdavaštvo Sarajevo i Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo prepoznale su vrijednost projekata Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice, odnosno Gradske biblioteke Živinice kojima su aplicirali prema ovim institucijama te su ih one odlučile finansijski podržati.

Radi se o apliciranju sa šest projekata i svi su prihvaćeni od spomenutih fondacija.

“Riječ je o sljedećim projektima: Izdavanje zbirke poezije Lejle Redžić, Obilježavanje rođendana Biblioteke, Mjesec knjige, Otkup knjiga Anise Pašić, Nabavka opreme za Biblioteku (računar i videotop) i Nagrada za najaktivnijeg čitaoca u 2022. godini. Posebno zadovoljstvo nam je što su odlučili nagraditi one koji najviše čitaju/uče jer znanje je jedino blago koje nam niko ne može oduzeti.” – istakla je za Televiziju Živinice bibliotekarka Gradske biblioteke Živinice Amra Mujezinović.

Pored spomenutog, da se primijetiti veliki angažman djelatnica i djelatnika Bosanskog kulturnog centra Živinice na infastrukturnom poboljšavanju uslova za rad i djelovanja biblioteke, a u konačnoj misiji animiranja građana Živinice da čitaju i budu članovi ove oaze lijepe pisane riječi.

Kao što smo već istakli, ozbiljan, profesionalan i predan rad menadžmenta i uposlenika Bosanskog kulturnog centra Živinice na kreiranju niza raznovrsnih sadržaja iz oblasti kulture, ta posvećenost, prepoznata je od mnogih fondacija pa ne čudi da im se maltene svaki aplicirani projekat prihvati i uspješno realizira, što pokazuje i primjer odobrenih i podržanih projekata Gradske biblioteke Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje