Početna aktuelnosti Press konferencija u povodu održavanja 17. Međunarodnog sajma privrede u Tešnju

Press konferencija u povodu održavanja 17. Međunarodnog sajma privrede u Tešnju

212
0
Podijeli

17.Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023.bit će održan od 27. do 30.09.2023. godine.

U povodu nadolazećeg sajma jučer je održana i press konferencija Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

Partneri ovogodišnjeg Sajma u Tešnju su Mađarska i Grad Živinice.

Na press konfereniciji se obratio gradonačelnik Živinica Began Muhić, koji je istakao da Živinice i Tešanj imaju potizivne primjere poslovnog uspjeha i kao takvi pozicioniraju se kao vodeći u ekonomskom razvoju.

Grad Živinice će kao partner sajma predstaviti našu privredu koja je posljednjih nekoliko godina u konstantnom usponu.

   

„Želja nam je da pozitivne trendove u Gradu Živinice koje bilježimo u svim segmentima modernog društva, nadograđujemo i nadopunjujemo u narednom periodu. Ovo nam je dobra prilika da Grad Živinice predstavimo onakav kakav on i jeste, sredina i grad poželjna za domaće i međunarodne investicije u razvoju privrede. Želimo da naš grad, naš realni sektor predstavimo na najbolji mogući način, da proširimo svoje tržište, kako na prostoru BiH tako i da privredni potencijal Grada Živinice predstavimo na međunarodnoj sceni“, kazao je gradonačelnik Began Muhić.

Živinički privrednici će se predstaviti na 500m2 prostora, na kome osim opštih predstavljanja potencijala Grada Živinice, bit će predstavljeno 14 pravnih lica iz realnog sektora i četiri iz javnog sektora dodaje gradonačelnik.

Saradnja grada Živinice i Općine Tešanj na ovom sajmu sigurno je dobra prilka da ove dvije sredine sarađuju i u budućnosti jer obje bilježe rast i razvoj privrednog sektora.

Ove godine sajam će biti održan na prostoru kompanije Kamelia u općini Doboj Jug i obuhvata 5.500 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 15.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Ove godine se na sajmu očekuje 500 izlagača od čega je 66% domaćih a 34% stranih.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Mađarska gdje će pored privrednih mogućnosti tokom sajma biti prezentirati i mađarsku kulturu i tradiciju.

Centralna panel diskusija ovogodišnjeg sajma bit će održana na temu: “Obnovljivi izvori energije” odnosno energetska efikasnost.

O organizaciji sajma na press konferenciji su govorili: Semir Kantić, Predsjednik OO Sajma, Izudin Ahmetlić, u ime NO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj,  Edin Jabandžić, član UO UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, Krisztián Pósa, Ambasador Mađarske u BiH, načelnik Tešnja Suad Huskić i gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Na Međunarodnom sajmu privrede Tešanj-BiH 2023 predstaviće se  privrednici iz BiH, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Mađarske, Njemačke, Danske, Italije, Kine, Austrije, Španije, Poljske, Švicarske, SAD i Japana.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje