Početna aktuelnosti Prijatelji iz Holandije donirali igračke mališanima JU Dječije obdanište Živinice

Prijatelji iz Holandije donirali igračke mališanima JU Dječije obdanište Živinice

545
0
Podijeli

Juliette Bakkeren, Selvedina Gušić Mašić, Dzenan Halilović i Seid Gušić realizirali su akciju prikupljanja sredstava za doniranje igračaka mališanima Dječijeg obdaništa Živinice.

Prijatelji iz Holandije duži niz godina pomažu Obdaništu u realizaciji brojnih projekata. Današnja donacija igračaka samo je jedna u nizu.

Od 2004.godine donirali su računare, rekontruisali mokri čvor, elektro instalacije te kuhinju.

Selvedina Mašić Gušić kako je otišla u Holandiju nastoji da pomogne ljudima u svojoj domovini, na njezinu inicijativu puno je donacija stiglo u BiH, jedan od gradova u koji se uvijek vraćaju su i Živinice.

Donacije koji prijatelji iz Holandije prikupljaju do sada su stigle pored Živinica i u Srebrenicu te u dom za nezbrinutu djecu Tuzla.

Da prijateljstvo nema granica govori i priča Juliette i Selvedine, čije prijateljstvo ih je ujedinilo u  humanitarnim akcijama.

Juliette kaže da će nastaviti sa akcijama pomoći stanovništvu BiH i da svi oni koji žele da se priključe i pomognu mogu to učiniti putem fb.stranice, kao i svi oni kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti putem fb stranice Twee Vriendinnen Met Een Doel čiji prevod glasi  dva prijatelja sa jednim ciljem.

Direktorica Obdaništa Živinice ističe da ovo nije jedina donacija koja je stigla u vidu igračaka, nedavno je Elma Kasumović odnosno Udruženje “Radost” Sarajevo na inicijativu predsjednika Savjeta MZ Svojat Mevludina Karića donirali dva paketa igračaka na čemu se menadžment i uposlenici Obdaništa iskreno zahvaljuju.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje