Početna aktuelnosti Prijavite se na PowerUP, program unapređenja poslovanja za male, srednje, istartup kompanije

Prijavite se na PowerUP, program unapređenja poslovanja za male, srednje, istartup kompanije

377
0
Podijeli

Ukoliko ste predstavnik inovativne male, srednje ili startup kompanije, ne propustite prijaviti se na PowerUP, besplatni program unapređenja poslovanja za više od 200 kompanija sa područja Zapadnog Balkana. PowerUP program pokreće Svjetska banka, finansira ga Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF), te se provodi uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

Sve kompanije odabrane za učešće u ovom programu dobit će podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmjerenu na jačanje otpornosti na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19, tepovećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija.

Muhamed Semić, voditelj Odjela za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicima iz Deloitteanavodi: „PowerUP je program namijenjen inovativnim mladim kompanijama iz različitih industrija koje su u potrazi za novim načinima povećanja baze klijenata, unapređenjem svojih poslovnih modela uslijed krize izazvane COVID-19 pandemijom, te koje su potencijalno zainteresovane za vanjske investicije. Neke od tema kojima ćemo se baviti vezane su za širenje tržišta i pozicioniranje, unapređenje finansijskih i internih performansi kompanije, poboljšanjebrandinga kompanije, te vještina prezentovanja – pitchinga. Kroz sve ove teme bit će prožet i pristup inoviranju i prilagođavanju poslovnog modela eksternim promjenama i novim uslovima poslovanja.“

Program je predviđen da traje od oktobra 2020. godine do februara 2021. godine, a oko 100 kompanija sa najboljim učinkom tokom programa bit će pozvano da se u martu 2021. godine takmiči u „PowerUP finalu“.

Elma Delalić, konsultantica u Odjelu za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicimaiz Deloitteaističe: „Ovaj završni događaj će omogućiti kompanijama priliku da predstave svoje poslovanje i sve ono što su uradili u toku programa ekskluzivno pozvanoj grupi investitora i poslovnih lidera iz regije i šire. Sve kompanije koje budu pozvane na PowerUP finale će ostvariti značajnu medijsku eksponiranost i priznanje, a tri najuspješnije će dobiti Deloitteovu „Nagradu za poduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana“ za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savjetodavnu podršku naših lokalnih i regionalnih stručnjaka. Želimo pružiti kompanijama mogućnost da se povežu sa utjecajnim ljudima iz regije, ostvare 1 na 1 komunikaciju sa njima, te potencijalno dogovore i saradnju, te ostvare investicije.“

Za učešće u programu kompanije trebaju biti prijavljene i registrovane u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana, poslovati najmanje jednu godinu, upošljavati između 3-100 uposlenika, te trebaju biti inovativne i imati proizvod / uslugu koja donosi prihod na najmanje jednom tržištu. Kompanije se ne smiju baviti proizvodnjom alkohola, duhana, oružja ili drugim srodnim djelatnostima.

Aplikacije za program su otvorene do 30.septembra, te prijavu je moguće izvršiti na ovom linku: http://www.deloitte.com/ba/powerup.

 

Link za registraciju za webinarkoji će se održati u srijedu, 23. septembra u 14 sati,na kojem možete saznati više informacija je dostupan ovdje:www.deloitte.com/powerup/webinar-register

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje