Početna aktuelnosti Prijem za mladog reprezentativca BiH u karateu Muhameda Alispahića

Prijem za mladog reprezentativca BiH u karateu Muhameda Alispahića

1031
0
Podijeli

Vršilac dužnosti gradonačelnika grada Živinice Began Muhić danas je u svom kabinetu upriličio prijem za mladog i perspektivnog karatistu te člana kluba borilačkih sportova „Seiken“ Živinice, Muhameda Alispahića.

Iako ima samo 12 godina Muhamed Alispahić bilježi vrhunske rezultate na takmičenjima širom Bosne i Hercegovine. Vlasnik je velikog broja medalja i diploma koje osvaja na gotovo svakom takmičenju na kojem se pojavi. Njegovi rezultati su impresivni te je već sada velika uzdanica kada je u pitanju karate u Bosni i Hercegovini.

Muhamed Alispahić je osvojio drugo mjesto na Državnom prvenstvu koje je održano u Zenici, u borbama, u kategoriji dječaci 13 godina do 40 kilograma.

Predsjednik kluba borilačkih sportova „Seiken“ Živinice Muris Šljivić u razgovoru sa vršiocem dužnosti gradonačelnika grada Živinice Beganom Muhićem istakao je da je mladim takmičarima sve teže izboriti plasman u reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer ih do same borbe za postolja očekuje veliki broj uvodnih borbi, te da je zbog toga rezultat Muhameda Alispahića značajan za klub, ali i grad Živinice.

Muhamed Alispahić svojim znanjem i energijom oduševio je sve prisutne. Vršilac dužnosti gradonačelnika grada Živinice Began Muhić danas je iskazao punu podršku grada, Muhamedu Alispahiću, pred takmičenje u Crnoj Gori. Također, ovom prilikom gradonačelnik Živinica prigodne poklone uručio je mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine kao i predsjedniku kluba borilačkih sportova „Seiken“ Živinice Murisu Šljiviću.

Plasman na Balkansko prvenstvo već je veliki rezultat za Muhameda Alispahića koji očekuje da će u Crnoj Gori na najbolji način pokazati svoje znanje u karateu.

Ovom prilikom istaknuto je da klub borilačkih sportova „Seiken“ Živinice u potpunosti finansira put Muhameda Alispahića na takmičenje u Bar, a da je to plod dugogodišnje uspješne saradnje sa Gradom Živinice.

Muhamed Alispahić već sutra putuje za Crnu Goru, a okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine je u Tuzli. Balkansko prvenstvo u karateu bit će održano od 26. do 28. maja u Baru.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje