Početna aktuelnosti Pripreme za obilježavanje godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policije RBiH

Pripreme za obilježavanje godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policije RBiH

122
0
Podijeli

Udruženje Živinička polciija „1991-1995“ jučer je upriličilo sastanak kojem su prisustvovali predstavnici udruženja iz Sarajeva, Mostara, Bihaća, Travnika, Tuzle Goražda i Olova.

Sasatanak je upriličen povodom obilježavanja 19.septembra, 30-te godišnjice od mobilizacije cjelokupnog ratnog sastava policije MUP-a RBiH.

Velika mogućnost postoji da Živinice budu domaćin ove važne manifestacije.

Sigurno je da građani ponekad nisu ni svjesni koliko su pripadnici policije dali doprinosa da se u prvim danima rata odbrani BiH od agresora. Zato je važno da se ovakvi datumi obilježavaju kako bi sačuvalo sjećanje na sve ono što su učinili za svoje građane, rečeno je na sastanku.

Po prvi put je Udruženje Živinička policija 91/95. na jednom mjestu okupilo predstavnike udruženja policije iz nekoliko kantona.

Na sastanku je rečeno da ukoliko Živinice i ne budu domaćin da će naše udruženje sigurno biti organizator aktivnosti obilježavanja godišnjice mobilizacije rezervnog sastava milicije sa udruženjem iz Sarajeva.

Predstavnici Unije će se dogovoriti o scenariju obilježavanja godišnjice mobilizacije cjelokupnog ratnog sastava policije MUP-a, o broju gostiju, plan je da se održi i okrugli sto na temu: „Značaj i doprinos milicije u pripremama za odbranu i u odbarani BiH.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje