Početna aktuelnosti Privode se kraju radovi na izgradnji kružnog toka u gradskoj zoni

Privode se kraju radovi na izgradnji kružnog toka u gradskoj zoni

342
0
Podijeli

Problem saobraćanja prema zapadnom dijelu Grada Živinice nije više bio samo u jutranjim i poslijepodnevnim satima, već je frekevencija vozila pojačana tokom cijelog dana.

Stvarale su se ogromne gužve i zagušenje saobraćaja. Taj problem je sada iza nas.

Prvi kružni tok u gradskoj zoni završen je ovih dana. Radovi na realizacijiji ovog dugo očekivanog projekta počeli su na počeku ovog mjeseca.

Izgradnju kružnog toka kod Prve OŠ Živinice finansirala je Direkcija cesta TK.

Cilj izgradnje kružnog  toka na ovoj raskrsnici je da olakšava ulazak u grad sa zapadnog dijela te stvara uslove za bržu i sigurniju saobraćajnu komunikaciju.

Prilikom izvođenja radova na izgradnji kružnog toka, građani su se pitali da li će istim nesmetano moći prolaziti teretna motorna vozila i autobusi. Nakon što su završeni radovi na terenu se pokazalo da svi učesnici nesmetano saobraćaju kroz kružni tok.

Prije više od godinu dana urađena je  izmjena regulacionog plana, koja se odnosila na izmjenu planirane raskrsnice u projekat kružnog toka. Nakon toga je izvršena potpuna eksproprijacija imovine, a zatim je izabran izvođač radova. Međutim, Direkciji regionalnih cesta Tuzlanskog kantona je u ovoj fazi falio jedan dio finansijskih sredstava da bi oni u potpunosti završili ovu izgradnju kružnog toka. Iz tog razloga su iz budžeta Grada Živinice uplatili 50.000,00 KM Direkciji cesta TK za realizaciju ovog projekta, kazao je gradonačelnik.

Lakši protok saobraćaja kroz kružni već nekoliko dana primjetan je na terenu, gužva koja je bila u svakom dijelu dana naročito u poslijepodnevnim satima prilično je rasterećena.

Još je perostalo da se završe sitniji radovi, koji če kako smo saznali uključivati i uređenje centralnog dijela kružnog toka, gdje je planirano da se uradi cvijet Srebrenice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje