Početna aktuelnosti Priznanje općinskoj upravi Živinice

Priznanje općinskoj upravi Živinice

999
0
Podijeli

Općinska uprava Živinice,njena organizacija,metodologija rada,kvalitet pružanja usluga,efikasnost,inovativnost i profesionalnost već su prepoznati od strane i građana ali i stručnih tijela i institucija kojima je posao ocjenjivanje rada općinskih uprava u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana veoma važno priznanje stiglo je od Državne agencije za upravu.

Zahvaljujući dosljednom ispunjavanju obećanog,načelnik općine Živinice je u proteklih par godina pokrenuo pravu malu revoluciju u organizaciji općinske uprave Živinice kako bi ona postala efikasnija,racionalnija i time više na usluzi građanima.

Taj angažman nije ostao neprimjećen i ovih dana općinska uprava,od strane stručnih i kompetentnih institucija promoviše se u svojevrstan uzor i urnek za druge općinske uprave u našoj zemlji.

I ako je u početku reorganizacije uprave bilo skeptika,oponenata i onih koji su sumnjali u efekte sveobuhvatnog posla koji je inicirao i pokrenuo Općinski Načelnik,vremenom su se svi uvjerili da se obećano ispunjava i već daje konkretne rezultate.

Živinice kao jedna od najvećih općina u Bosni i Hercegovini u prethodnom vremenu nije puno radila na svom pozitivnom imidžu,nije bila posebno prepoznatljiva u drugim sredinama osim po nekoliko sportskih i kulturnih kolektiva i skupina.

Sada je došlo do toga da će općina Živinice biti pozitivan primjer odlično organizirane općinske uprave što je krucijalno za prosperitet naše lokalne zajednice.

Putem kojim je krenula općinska uprava Živinice,kako bi bila kompatibilna sa europskim trendovima,morat će poći,što prije-to bolje, i sve institucije,organizacije i udruženja koja su pod paskom općine Živinice.

Kako je istakao prvi čovjek općine Živinice,priznanje godi i veliki je podstrek za dalji rad i ovo je tek prvi korak ali veoma značajan zbog spoznaje da se do sada radilo ispravno i u skladu sa najvišim domaćim i međunarodnim standardima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje