Početna aktuelnosti Produžen projekat “Njega i pomoć u kući”

Produžen projekat “Njega i pomoć u kući”

110
0
Podijeli

U Živinicama se uspješno projekat „Njega i pomoć u kući“ provodi od 2018.godine a zahvaljujući dobroj saradnji sa Švicarskim Crvenim križom , gradom Živinice i CK.

Ova saradnja nastavit će se i u naredne četiri godine, jer je danas potpisan novi ugovor koji će produžiti život ovom veoma važnom projektu za građane treće životne dobi.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Živinica danas je sa direktoricom ureda Švicarskog Crvenog križa u Bosni i Hercegovini i predstavnikom Crvenog križa Živinice.

Pet uposlenih zdravstvenih radnika na terenu pomaže osobama koji trebaju neku vrstu njege, što se za četiri godine trajanja projekta pokazalo upsješnim ,jer je sve veći broj onih koji zahtijevaju ovakvu vrstu pomoći od Ck grada Živinice.

Druga faza projekta realizacije pomoći starim i bolesnim osobama sigurno je najviše obradovala korisnike koji benefite projekta koriste prethodne četiri godine.

Korisnici koji žele da uzmu učešće u projektu dužni su uplaćivati jedan vid participacije a uslov je i učlanjenje u CK.

Grad Živinice će uvijek podržavati projekte njege i pomoći u kući, potpisivanjem ugovora stovrena je sigurnost da će se isti provoditi na terenu bez problema, a cilj je da se poveća broj korisnika sa sadašnjih pedeset na 100, što će vjerujemo za sobom povući nova upošljavanja osoba koje brinu o starim i iznemoglim, kazao je gradonačelnik.

Merisa Mujčinović Husić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje