Početna aktuelnosti Program obijležavanja 27.godišnjice od pogibije heroja Nesiba Malkića i dijela komade 210.Viteške...

Program obijležavanja 27.godišnjice od pogibije heroja Nesiba Malkića i dijela komade 210.Viteške oslobodilačke brigade

278
0
Podijeli

U znak sjećanja na heroje koji su braneći čast i slobodu  Bosne  i Hercegovine izgubili živote heroja Nesiba Malkića i njegovih saboraca Seada Paravlića ,Nevresa Šišića,Nermina Forčakovića i Fikreta Andelića  godine obilježava se 27 godišnjica te je upriličen prigodan program kako bi se na taj način sjetili naših heroja .

Program obilježavanja  počeo je učenjem jasina ma mezarjima ,a zatim je položeno cvijeće .Nakon toga održan je  i prigodan govor o liku i djelu naših heroja ,a prisutnima se govorom obratio predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljan organizatori ovogodišnjeg programa obilejžavanja .

U znak sjećanja na heroje koji su svoje živote položili braneći rodnu grudu, pored udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i Udruženja Koordinacije boraca grada Živinice  organizator programa 27 godišnjice  je i gradska uprava Grada Živinice.

Kako  smo već kazali, program obilježavanja počeo je učenjem jasina na mezarjima heroja narodno oslobodilačkog rata ,a veliku ulogu u cjelokupnom programu i organizaori obilježavanja svake godine je  i Medžlis Islamske zajednice Živinice. 

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje