Početna aktuelnosti Projekti vodosnabdijevanja na području općine Živinice

Projekti vodosnabdijevanja na području općine Živinice

843
0
Podijeli

Dugogodišnji problemi snabdijevanja vodom građana općine Živinice kulminiraju ovih dana i ispostavljaju se aktuelnoj Općinskoj upravi.

Trenutna vlast nema veze sa uzrocima problema vodosnabdijevanja ali je prihvatila na sebe da “liječi” posljedice dugogodišnjeg nemara i zapuštenosti sistema koji su izgrađeni na području naše lokalne zajednice.

U tom smislu,realizira se nekoliko kapitalnih projekata.

Problemi vodosnabdijevanja koji su se gomilali godinama ne mogu se riješiti preko noći ali aktuelna općinska uprava realizira nekoliko projekata koji doprinose budućem normalnom snabdijevanju pitkom vodom građana naše općine.

Ovih dana realiziran je jedan značajan projekat,po navedenom pitanju,u Mjesnoj zajednici Podgajevi gdje su mještani Kršića i Zukića,nakon dugog niza godina,dobili savremeni vodovod.

Finalizira se i projekat bolje sabdjevenosti vodom u Gornjim i Donjim Dubravama a na redu su u projekti u drugim dijelovima općine Živinice,prije svega,u Mjesnim zajednicama Kovači i Đurđevik.

Uzroka subjektivne prirode je nekoliko koji su doveli do kompleksnog problema vodosnabdijevanja velikog broja domaćinstava na području općine Živinice.

Povrh toga,poklopilo se i da gotovo dva mjeseca nije palo kapi kiše te su izvorišta i rijeke gotovo bez vode što situaciju čini još dramatičnijom.

Čekati nam je svima obilnije padavine a tada će i pomenuti projekti pokazati svoju opravdanost i efikasnost u osiguravanju vode za građane općine Živinice.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje