Početna aktuelnosti Promocija knjige „Udarnikova kći“ Vezuva Bašića

Promocija knjige „Udarnikova kći“ Vezuva Bašića

217
0
Podijeli

U srijedu, 8. 10. 2019. godine, u 18:00 h, Gradska biblioteka Živinice će organizirati Promociju knjige „Udarnikova kći“ Vezuva Bašića.

O knjizi „Udarnikova kći“ recenzentica Nevzeta Rustemović je rekla: “Saga o Arifovoj izbjegličkoj, nemiloj i gorkoj zbilji ispunjenoj gorčinom, beznađem i patnjom se nastavlja… Živeći na tuđem i hladnom sjeveru, krenuo je u osvajanje tajne krpljenja svakodnevnice od krhotina prošlog života, koji je uvijek i iznova dozivao u sjećanje. Autor spretno isprepliće sudbine svojih likova, mijenjajući prošlost i sadašnjost, vrijeme, mjesta, držeći Arifovu porodicu uvijek na okupu. Pišući autentičnu prozu po sjećanju na minule događaje, Arif se prisjeća dragih ljudi koje sreće u Danskoj, ali i u Bosni. Mi smo do sada upoznali Vezuvovu poeziju i prozu, njegove književne domete, ova knjiga je nešto novo, čitajmo je da bismo sami sebe i sve oko nas bolje razumjeli… Sasvim dovoljni razlozi da joj se uvijek iznova vraćamo.“ O knjizi će govoriti:

  • promotorica i recenzentica Nevzeta Rustemović, direktorica JU Javna biblioteka Kladanj i predsjednica BKZ Preporod Kladanj i
  • autor Vezuv Bašić.

Promocija će biti upriličena u Dječijem odjeljenju Biblioteke JU BKC Živinice.

Pozivamo sve ljubitelje lijepe pisane riječi da svojim prisustvom uveličaju ovu promociju.

Gradska biblioteka Živinice

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje