Početna aktuelnosti Promovisan novi roman Mehmeda Đedovića “Put znaš”

Promovisan novi roman Mehmeda Đedovića “Put znaš”

249
0
Podijeli

Iz štampe je izašla nova knjiga Mehmeda Đedovića, naslovljena ‘Put znaš’. Ironičan, zabavan, višeslojan roman koji prati nekoliko likova, priča i sudbina.

‘Put znaš’ istovremeno je priča o ljubavi i razočarenjima, izdaji i prijateljstvu, ravnodušnosti i emociji… O tome šta znači izgubiti se u svijetu i pronaći se u sebi. Splet je to sudbinskih likova koji će biti interesantni i zabavni, a neki baš i neće.

Istovremeno je to i mješavina žanrova, da ne kažemo posve drugačija krimi priča, koja se ne događa samo na točkovima i u prikolici kamiona, nego posjeduje širi i snažniji zahvat – ističe autor.

Spomenuta knjiga promovisana je u petak u Živinicama u organizaciji JU BKC- Gradske biblioteke Živinice.

Mehmed Đedović je dvostruki dobitnik Godišnje nagrade Društva pisaca BiH, prozaista čije priče i romani osvajaju brojne nagrade.

Roman „Put znaš“, je priča o bh društvu iz nešto drugačijeg ugla što čitaoce vodi u svojevrsnu avanturu duha, kažu književni kritičari.

Mehmed Đedović je objavio više od dvadeset knjiga. Književnost je put kojim od je krenuo prije nekoliko godina. Višestruko je nagrađivan bh književnik za djecu i odrasle. Nije se zaustavio na prvoj objavljenoj knjizi, nastavio je na papir prenositi svoje emocije, osjećanja i pretočiti u djelo svakodnevnicu bh društva.

Nagrađivan je za pripovijetku, priču, poeziju, roman i radio roman, te zastupljen u antologijama BH proze.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje