Početna aktuelnosti Protesti taksista

Protesti taksista

97
0
Podijeli

Taksi prijevoznici koj su duži niz godina koristili taksi štandove u blizini autobuske stanice Živinice danas su iskazali svoje nezadovoljstvo što ne mogu koristiti taksi stajališpta za koja kažu imaju riješenja izadata od JP Horizontala Živinice.

Gradsko vijeće Živinice, je  na sjednici održanoj dana 16.07.2021. Godine, donijelo ODLUKU O izmjeni programa i kriterija o utvrđivanju lokacija za privremeno zauzimanje javnih površina u kojoj po članu 1.stoji

U Programu i kriterijima o utvrđivanju lokacija za privremeno zauzimanje javnih mijenja se

lokacija taxi stajališta mikrolokacije H-5, tako da se u tabeli 5. briše lokacija “Ispred upravne zgrade “Aden”-II ulica” i umjesto toga dodaje se tekst “Plato ispred ZPC Pijaca-zapadna strana u I. ulici”.

Član 2.

Donošenjem ove Odluke ova lokacija postaje sastavni dio Programa i kriterija za utvrđivanje lokacija za privremeno zauzimanje javnih površina.

Član 3.

Za sprovođenje ove Odluke zadužuje se nadležna Gradska služba i JP “Horizontala-Živinice” d.o.o. Živinice.

Član 4.

Odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku Grada Živinice aobjavljena je 6.augusta.

O ovoj Olduci kako kažu taksisti nisu bili ranije upoznati.

Prema infomacijama koje smo dobili od odgovornog lica u JP Horizontala lokacija koja je do sada korištena za taksi stajališta je  promjenjena. Horizontala je nakon donošenja ove odluke GV uputila obavijest prema Taksi udruženju. Ukoliko je bilo prpusta u dosadašnjem periodu iz Horizontale kažu da smatraju da se isti zajednički mogu riješiti, jer ima prostora za sve. Pored nove lokcije u fazi su pronalaženja drugih lokacija u blizini sadašnjih taksi stajališta kako bi se zadovoljili zahtjevi taksista. Ovom porblemu će se posvetiti dok se isti ne riješi.

Kontakriali smo i vlasnika privatnog objekta kojem je dodijeljen prostor taksi stajališta odlukom GV, koji je istakao da nema problem sa taksistima i da ne osporava njihovo pravo na rad, samo traži da se provedu odluke nadležnih isnititucija kako niko ne bi bio oštećen.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje