Početna aktuelnosti Prva OŠ Živinice:Ispunjeni planovi za prvo polugodište

Prva OŠ Živinice:Ispunjeni planovi za prvo polugodište

1253
0
Podijeli

Nastavnoi plan i program za prvo polugodište 2018/2019.godine u Prvoj OŠ Živinice uspješno je raliziran. Prije samog početka školske godine završene su sve aktivnosti na rekontrukciji objekta škole što je  rad uposlenika i učenika.

Sa zimskim rsspustom učenici će na odmor, dok će nastavnici prisustvovati stručnim seminarima.

Prvo polugodište bilo je plodonosno za učenike Prve OŠ Živinice, naročito za članove  literarne sekcije i Muzičke škole.

Ono što vrijedi spomenuti jeste da je jedan učenik Prve Oš živinice dobio priznanje od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Kriterij za izbor učenika prema riječima ministrice bio je veoma širok, pa se osim općeg uspjeha vrijednovala i odgojna uloga i uspjesi u vannastavnim aktivnostima. nagrađen je Tarik Čerkezović.

Tokom novembra obavljeno je vrednovanje rada škola od strane Pedagoškog zavoda TK i očekivanja su velikanaglasio je direktor Ramić. Prošle godine po vrednovanju škola Pedagoškog zavoda Prva osnovna je zauzela visoko drugo mjesto, direktor ove godine očekuje prvo ili eventualno drugo mjesto.

Na sjednicama organa škole do kraja ovog polugodišta bit će sumirani rezultati rada a na zajedničkom sastanku direktora Osnovnih škola koji je planiran za 19.decembar bit će utvrđena  domaćinstva za razne nivoe takmičenja tokom drugog polugodišta.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje