Početna aktuelnosti Raspisan Javni poziv za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima

Raspisan Javni poziv za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima

206
0
Podijeli

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković raspisao je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskog studija i učenicima srednjih škola za školsku 2020/21 godinu.

Visina mjesečne stipendije za učenike u iznosi 70,00 KM, odnosno 700,00 KM za školsku godinu, a za studente 100 KM, odnosno 1000,00 KM za akademsku godinu.

Konkursi su objavljeni dana 18.05.2021. godine na oglasnoj tabli i web stranici Grada Živinice i ostaju otvoreni 15 dana od dana objavljivanja.

Pravo na dodjelu stipendije ima učenik ili student koji ispunjava sljedeće uslove:

1. Da ima mjesto prebivalištva na području Grada Živinice,

2. Da je u tekućoj školskoj 2020/2021. godini prvi put upisan odgovarajući razred srednje škole ili akademsku godinu i da je redovan učenik ili student,

3. Da ne prima stipendiju, kredit ili nagradu od drugog davaoca.

Gradska uprava ranijih godina uspjela je uplatiti stipendije svim aplikantima po ovom javnom pozivu. Ove godine povećan je novčani iznos koji će biti dodijeljen studentima i učenicima kroz stipendije pa su nadanja de će Gradska uprava i ove godine uspjeti svim aplikantima obezbijediti stipendiju.

Prijava na konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnosi se u zatvorenoj koverti putem pošte ili na pisarnicu Gradske uprave na adresu: Grad Živinice, Alije Izetbegovića 28, sa naznakom “Prijava na konkurs za dodjelu stipendija učenicima za školsku 2020/2021.“ ili  “Prijava na konkurs za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2020/2021“.

Obrazac prijave na konkurs i obrazac izjave da student ili učenik ne prima stipendiju iz drugog izvora, može se preuzeti na Info pultu u Centra za pružanje usluga građanima / šalter sali i na web stranici Grada Živinice. Studenti  i učenici su dužni uz prijavu na konkurs priložiti i kopiju tekućeg računa na koji će se uplatiti finansijska sredstva, ukoliko budu dobitnici stipendija. Dokumenti koji se prilažu uz prijavu na konkurs moraju biti ovjerene kopije ili originali. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje