Početna aktuelnosti Rekonstrukcija puta Ciljuge-Bašigovci

Rekonstrukcija puta Ciljuge-Bašigovci

604
0
Podijeli

Na području grada Živinice u toku su radovi na sanaciji i izgradnji novih asfaltnih puteva.

Na dijelu regionalne ceste R-455-a “Svatovac-Živinice-Bašigovci-Lukavica-Zelenika”, u toku su radovi na rekonstrukciji devastirane dionice puta.

Građani ovog dijela iskazali zabrinutost da će se izvršiti samo krpaža dionice puta od Ciljuga prema Bašigovcima, no međutim, prema informacijama koje smo dobili od gradonačelnika trenutno su u fazi samo pripremni radovi za potpuno presvlačenje asfaltnim slojem ove dionice puta.

Radovi se finansiraju iz Direkcije regionalnih  cesta TK i budžeta grada Živinice.

Prema riječima gradonačelnika iz budžeta grada Živinice ove godine je izdvojeno oko 4 miliona konvertibilnih maraka za putnu infrastrukturu, ne uključujući izlaze u Gradskoj zoni, i to u vremenu kada je prisutan COVID-19 i kada su okolnosti otežane.

Za dugo najavljivane projekte rekonstrukcije i izgradnje tri važne dionice puta: put prema Gračanici od Bašigovaca“, „Put prema Šahićima od Živčića“, i „Put prema Kuljanu od Podgajeva“, sa izvođačima radova su već potpisani ugovori.

Uključujući trenutno izvođene radova na rekonstrukciji puta od Ciljuga prema Bašigovcima koje se izvodi u saradnji sa Direkcijom regionalnih cesta TK u putnu infrastrukturu ovog dijela grada Živinice bit će uloženo 1.700.000KM.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje