Početna aktuelnosti Sasatanak gradonačelnika sa Savjetima MZ-a

Sasatanak gradonačelnika sa Savjetima MZ-a

113
0
Podijeli

Dva grada u TK imaju usvojenu Strategiju turizma a jedan od njih su Živinice. Kako bi se ista primjenila u potpunosti,  učinjeni su brojni koraci u mapiranju turističkih potencijala Grada Živinice gdje su se resursi pretvorili u potencijal, krenulo se i u  uključivanja svih onih koji mogu pomoći u razvoju turizma svoje lokalne zajednice.

Tako je jučer održan sastanak sa predstavnicima Savjeta MZ, na kojem su predstavljeni planovi rada i u kojem pravcu Živinice planiraju ići kada su u pitanju turistički potencijali.

Agroturizam je direktno povezan sa ruralnim dijelovima Grada, stoga je cilj lokalne zajednice da ljudi ostaju na selu registriraju svoje djelatnosti i tako povećaju prihode, kaže gradonačelnik.

Predstavljanja turističkih potencijala Živinica već su počela i ocenjena su kao vrlo upsješna.

Grad Živinice je već krenuo ka podršci agroturizmu te je kroz Start up projekte 15 projekata dobilo podršku a koji se direktno tiču agroturizma, gdje se želi na ruralnom dijelu Grada Živinice podići na veći nivo turistička ponuda, sa gastroturizmom i sa smještajnim kapacitetom.

Otvorena je i kancelarija za turizam sve sa ciljem da se sve ono što posjedujemo i što nam priroda pruža maksimalno iskoristimo istaknuto je ovom prilikom.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje