Početna aktuelnosti Sastanak gradonačelnika sa predstavnicima JP Ceste FBiH: Glavna tema eksproprijacija zemljišta

Sastanak gradonačelnika sa predstavnicima JP Ceste FBiH: Glavna tema eksproprijacija zemljišta

187
0
Podijeli

Davanjem saglasnosti Gradskih vijeća Tuzle i Živinica, a potom i aktom Kantonalne vlade kojim je utvrđeno da je izvođenje radova i izgradnja ceste Šićki Brod – Đurđevik projekat od javnog interesa, otklonjene su prepreke i stvoreni preduslovi da se aktivno krene sa realizacijom ovog veoma značajnog saobraćajnog projekta. Obilaznica oko Živinica bit će građena u Kiseljaku, Suhoj, Baricama, Litvama, Višći do krajnjeg odredišta u Đurđeviku. Eksproprijacija zemljišta u ovom trenutku najsloženiji je dio u realizaciji projekta. Upravo eksproprijacija bila je glavna tema današnjeg sastanka gradonačelnika Živinica sa predstavnicima JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine. Svjesni su činjenice da formirani timovi mogu nailaziti na probleme u pregovaranju, ali da su spremni sve učiniti da ovaj projekat bude okončan u interesu svih građana.


Gradonačelnik Samir Kamenjaković formirao je četiri tima koja će biti zadužena za pregovore o eksproprijaciji što su predstavnici Cesta Federacije Bosne i Hercegovine i pohvalili. Prema do sada utvrđenim podacima ovom procesu bit će podloženo 500 parcela koje broje oko 330 vlasnika. Na današnjem sastanku dogovoreno je i da će sastanci predstavnika našeg grada sa predstavnicima Cesta biti učestaliji.
Predstavnici JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine očekuju da će do kraja ovog mjeseca ili početkom augusta raspisati tender za početak izvođenja radova, te da će se radovi na izgradnji obilaznice oko Živinica brzo završiti. Ovaj projekat ističu kao vrlo važnog za saobraćaj u Federaciji Bosne i Hercegovine jer će projekat izgradnje obilaznice riješit veliki problem saobraćajnih gužvi i blokade grada posebno u jutarnjim i popodnevnim satima.
Kroz ovaj projekat grad Živinice će nastojati i prostor oko obilaznice iskoristi za širenje poslovnih zona. Stekli su se svi uslovi da realizacija projekta krene u što kraćem roku.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje