Početna aktuelnosti Sastanak načelnika Kamenjakovića i izvođača infrastrukturnih radova

Sastanak načelnika Kamenjakovića i izvođača infrastrukturnih radova

957
0
Podijeli

Načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković danas je održao sastanak sa predstavnicima svih firmi koje su izvođači bilo koje vrste infrastrukturnih radova na području naše lokalne zajednice.

Tema sastanka bila je  kvaliteta obavljenih radova i utvrđivanje mjera koje bi trebale dovesti do toga da budući radovi budu kvalitetniji nego što je bila dosadašnja praksa.

Načelnik općine Živinice često se lično mogao sam uvjeriti na terenu da u pojedinim ugovorenim radovima infrastrukturnog karaktera izvođači ne obave kvalitetno posao ,odnosno, koji nije u skladu sa preuzetim obavezama i datim garancijama.

Pored toga,i građani šalju svoje pritužbe na adresu Načelnika u kojima iznose svoje primjedbe i nezadovoljstvo zbog nekvalitetno obavljenog nekog od inrastrukturnih projekata.

Zbog togao smatrao je za shodno da inicira i upriliči jedan radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima svih firmi koji se pojavljuju kao izvođači radova na teritoriji općine Živinice kako bi razgovarali samo o kvaliteti infrastrukturnih radova  u kojima se općina pojavljuje kao naručilac i investitor.

U međusobnom dijalogu načelnika Kamenjakovića i predstavnika izvođača radova na pomenutu temu mogle su se čuti korisne sugestije i prijedlozi pa je većina njih usvojena u zaključku sastanka i predstavljat će dio mjera na budućem poboljšanju kvalitete radova u našoj lokalnoj zajednici.

Na kraju,svi učesnici sastanka ocijenili su isti veoma korisnim i uspješnim kao i prijeko potrebnim, jer, samo pravovremenim otvorenim i iskrenim dijalogom mogu se otkloniti svi nedostaci u realizaciji infrastrukturnih projekata koji su od životne važnosti za sve građane općine Živinice i podići kvaliteta na željeni  i očekivani nivo.

S toga,Načelnik Kamenjaković je insistirao da se u dogledno vrijeme ponovo sastane sa predstavnicima firmi-izvođača radova kako bi se zajednički utvrdilo koliko se implementiralo od zaključaka i mjera koje su utvrđene na današnjoj radno-konsultativnoj sesiji.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje