Početna aktuelnosti Sastanak u MZ Rudar

Sastanak u MZ Rudar

175
0
Podijeli

Prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže Vodovoda Tuzla koja prolazi koroz grad Živinice, došlo je do oštećenja dionice puta kroz ulicu Stara pruga u dužini od 2,5 km.

Uništena putna komunikacija već pet mjeseci otežava stanovnicima obavljanje svakodnevnih poslova, odlazak na posao, odlazak u školu.

Mještani su očekivali da će se dionica asfaltirati odmah po završetku radova, međutim do toga još uvijek nije došlo.

Prošle sedmice postignut je dogovor sa firmom Cestotehnik koja je zadužena  da vrati trasu u prvobitno stanje.

Kako bi se vidjelo dokle se stiglo sa sanacijom puta, jučer je održan sastanak gradonačelnika, predsjedavajućeg vijeća i predstavnika MZ Rudar.

„Zbog padavina koje su bile u prethodnom periodu izvođač je bio onemogućen da nastavi izvođenje radova onako kako smo dogovorili i evo izvođač ulazi u ovu dionicu puta da je vrati u prvobitno stanje“, kazao je imeđu ostalog predsjedavajući GV Nail Jusić.

Predstavnici grada Živinice posjetit će sve MZ kako bi bili upoznati sa problemima sa kojima se mještani susreću i koje treba riješavati u saradnji s njima.

Prva  koja je posjećena je upravo MZ Rudar i ulica Stara pruga.

„ Izvođač koji je radio ovdje napravio je aneks ugovora, ja sam kontaktirao direktora JP VIK Tuzla, gdje smo dogovorili da se u potpunosti sanira ova dionica puta, obzirom da je devastirana nakon djelovanja kompletne izmjene vodovodne mreže za VIK Tuzla.

Dobili smo pozitivno mišljenje i izmjenu aneksa ugovora i evo već je realizacija krenula“, kaže gradonačelnik.

Rok je od 7-10 dana da se radovi u potpunosti završe.

„Sa građanima smo također razgovarali da se daju dodatni nadzori od strane građevinskog odbora, od strane Horizontale obzirom da je Horizontala potpisnik ugovora sa VIK-om Tuzla i iz gradske uprave da se da stručno lice iz oblasti saobraćaja i građevine, kako bi se izvršila dodatna kontrola“, dodaje gradonačelnik.

Na sastanku je bilo govora i o drugim problemima mještana Stare pruge, kao što je kanalizaciona mreža koja nije u potpunosti završena. Posljednje kišne padavine izazvale su probleme mještanima Stare pruge, uglavnom  su problem pravio potok krivac i  začepljeni kanali te loša odvodnja oborinskih voda, građani su iskoristili priliku i prisustvo šefa služe CZ da i te probleme iznesu kako bi se otklonili i spriječilo dalje nanošenje štete prilikom novih padavina.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje