Početna aktuelnosti “Savršen kroj” po mjeri živiničke pozorišne publike

“Savršen kroj” po mjeri živiničke pozorišne publike

471
0
Podijeli

Sinoć je u Velikoj sali Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice odigrana pozorišna predstava “Savršen kroj” u izvedbi beogradskih glumačkih bardova Slobodana Bode Ninkovića i Dragana Petrovića Peleta.

Kako se na kraju pokazalo,bio je to još jedan “pun pogodak” menadžmenta živiničkog hrama kulture.

Sudeći prema broju izvedbi,brojnim pozitivnim kritikama kao i sinošnjim reakcijama gotovo pune dvorane BKC-a,predstava  “Savršen kroj” savršen je kroj odličnog teksta,dobre režije i bravurozne glume svima poznatih filmskih i pozorišnih likova Bode i Peleta.

Ova pomalo komična farsa koja u jednom činu razotkriva sve muške slabosti, prati dvojicu sredovječnih i po mnogo čemu različitih muškaraca.

Novokomponovani tajkun Marko Milun, koga igra Slobodan Boda Ninković i ekscentrični krojač Svetislav, koga tumači Dragan Petrović Pele, srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svete Šnajdera, „krojača iz sjenke“, koji „na crno“ i u dubokoj ilegali, šije odijela isključivo za elitu.

Ovaj susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum, koji prijeti da svakog časa eskalira i preotme i ono malo zdravog razuma od njih samih.

Autor teksta je Vladimir Đurđević.

Nakon još jednog lijepog poklona za živiničku pozorišnu publiku,menadžment Bosanskog kulturnog centra Živinice priprema i nova,prijatna iznenađenja kako bi se obogatio kulturni ambijent našeg grada.

Ponekad se mogu u našoj čaršiji čuti komentari kako mi nemamo ili smo izgubili osjećaj za kulturna dešavanja.

Međutim,istina je da Živiničanke i Živiničani znaju prepoznati i cijeniti kvalitet kulturne ponude i da za svoj novac žele dobiti najbolje.

To su pokazali i sinoć gotovo ispunivši Veliku salu Bosanskog kulturnog centra Živinice kako bi uživali u odličnoj pozorišnoj predstavi “Savršen kroj”.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje