Početna Uncategorized SDA Živinice -„Žene su snaga SDA, a SDA je snaga naroda!“

SDA Živinice -„Žene su snaga SDA, a SDA je snaga naroda!“

946
0
Podijeli

Četvrtog dan Kurban bajrama poznatog u narodu i kao „Ženski bajram“ Asocijacija žena OO SDA Živinice je organizirala bajramsko druženje za oko hiljadu svojih članica i aktivistica.

Predsjednica Asocijacije žena OO SDA Živinice prof. Advija Čaušević obraćajući se prisutnima je iskoristila priliku da podsjeti na riječi rahmetli prvog predsjednika Alije Izetbegovića, da su snaga i plemenitost bosanske žene donijele nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

„Danas napadaju na bošnjačko stablo malo drugačije nego tih 90-tih godina, i ovi napadi su podmukli kao i oni rušilački, ali Bošnjakinja je mudra stamena i pametna, znat će prepoznati i podjednako hrabro odbraniti svoju Domovinu i njene vrijednosti“, kazala je profesorica Advija Čaušević.

Govoreći o položaju žene u Bosni i Hercegovini i samoj SDA prof. Čaušević je istakla da su se omjeri snaga u korist žena značajno promijenili ali da još uvijek ima prostora da se radi na unapređenju položaja žene:

„Svaka žena je državnik u malom, u svom domu balansirajući između mogućnosti i potreba dok daje sve od sebe da u okvirima morala i tradicije podigne svoje potomstvo. Mi moramo inspirisati i ohrabriti žene da se odvaže i ta svoja znanja i vještine uključe u aktivne tokove naše zajednice, te im osigurati mogućnosti za lični rast i razvoj pod jednakim šansama, jer osnažena i obrazovana žena je jedan od preduslova napretka našeg društva“.

Na bajramskom druženju Asocijacije žene OO SDA Živinice, koje je uz kahvu i baklavu potrajalo nekoliko sati, u blagdanskom ozračju Asocijacija žena OO SDA ugostila je i pripadnice drugih političkih partija, i vjeroispovijesti, kao i šireg društvenog i političkog miljea.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje