Početna aktuelnosti Servisne informacije 01.08.2022.

Servisne informacije 01.08.2022.

213
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su dvije saobraćajne nesreće na lokalnom putu u Bašigovcima i na regionalnom putu R-469 u ulici Dubravska.

Evidentirano je i 11 prijava ostalih događaja.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 215 pregleda i četiri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u protekla 24 sata obavila je tri intervencije. Prva intervencija na gašenju požara niskog rastinja dogodila se jučer u 14:23 kod pomoćne piste u Bašigovcima. Druga intervencija na čišćenju kolovoza zbog curenja motornog ulja dogodila se jučer u 19:21. Treća intervencija na gašenju požara na drvenoj vikendici dogodila se jutros u 03:35 na dionici Živinice – Dubrave.

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova u mjestu Srnice na regionalnom putu R-460 Gradačac – Gračanica, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-456b Priboj – Teočak, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine ma graničnim prelazima: Doljani, Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje