Početna aktuelnosti Servisne informacije 01.11.2022.

Servisne informacije 01.11.2022.

285
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Prvoj ulici u Živinicama. Evidentirana je još jedna saobraćajna nesreća bez povrijeđenih lica u Trećoj ulici.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su dva krivična djela krađe, jedan slučaj narušavanja javnoga reda i mira i 16 prijava građana iz oblasti ostalih događaja.

Hitna: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata pružila je 129 zdravstvenih usluga.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje na području Dubrava, stanje u gradu uredno.

Porodilište: U porodilištu na UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevočice.

BIHAMK:

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozoravamo na učestale odrone i napominjemo da je od danas, 01. novembra, zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.

Sporije, zbog radova, saobraća se na magistralnom putu M-18 na dionici Živinice-Đurđevik.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktivne su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje na dionici Cerik-pijaca “Arizona”. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradišta, Gradina, Velika Kladuša i Bosanska Dubica. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom vjerskog blagdana Svi Sveti i Dušni Dan, do večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje