Početna aktuelnosti Servisne informacije 02.09.2022.

Servisne informacije 02.09.2022.

110
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-18 u mjestu Maline.

Zabilježena je i jedna saobraćajna nesreća na lokalnom putu u Dubravama, kao i četiri prijave ostalih događaja.

Hitna: Informacije nisu dostupne.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP ‘Vodovod i kanalizacija’ d.o.o. Živinice: Uredno vodosnadbijevanje.

Porodilište: U porodilištu UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 13 beba, pet djevojčica i osam dječaka.

BIHAMK:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama uz kotline i uz riječne tokove. Skrećemo pažnju i na sitne odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. S obzirom da je vikend pred nama, tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u popodnevnim satima na izlazima iz većih gradskih zona. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-4 na ulazu u Lukavac, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Srebrenik – Orašje na dionici puta Cerik – pijaca ‘Arizona’. Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati, na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni putni pravac Cerik – Brčko – Orašje.

Na magistralnom putu Tarčin – Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima od 22 sata do 06 sati, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Granični prelaz Krstac otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj do 30. septembra 2022. godine. Na graničnom prelazu Brčko obustavljen je za saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta Brčko – Gunja.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje