Početna Uncategorized Servisne informacije 08.07.2022.

Servisne informacije 08.07.2022.

357
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su dvije saobraćajne nesreće:

Magistralni put M-18 – U nesreći koja se dogodila u naselju Podgajevi učestvovala su dva putnička motorna vozila. Pričinjena je manja materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Ulica Oslobođenja – U nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila. Pričinjena je manja materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Policijski službenici evidentirali su i jednu prijavu narušavanja javnog reda i mira u ulici Živiničkih Osa. Evidentirano je i osam ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 109 prijava i tri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama, stanje u gradu uredno bez redukcija.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 10 beba, tri djevojčice i sedam dječaka.

BIHAMK:

U jutarnjim satima (oko 08 sati) iz Bihaća kreće biciklistički memorijalni maraton „Bihać-Srebrenica 2022“, a oko 11 sati i Supermaraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Predviđeni dolazak do Jajca, gdje će učesnici prenoćiti, je u večernjim satima (oko 19 sati). Molimo vozače koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.
Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje