Početna Uncategorized Servisne informacije 09.06.2022.

Servisne informacije 09.06.2022.

47
0
Podijeli

Četiri osobe su povrijeđene u sudaru tri putnička motorna vozila u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Lukavac – Živinice u naselju Šerići. U sudaru je pričinjena manja materijalna šteta.

Policijski službenici evidentirali su još jednu saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijeđen pješak. U nesreći koja se dogodila na parkingu u ulici Alije Izetbegovića učestvovalo je jedno putničko motorno vozilo.

Iz oblasti narušavanja javnoga reda i mira, kao i ostalih oblika kriminaliteta, prijava nije bilo. Evidentirano je i šest ostalih prijava građana.

Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u prethodna 24 sata obavila je 127 pregleda i jedan izlazak na teren.

Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

Porodilište: Na porodilištu na UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama. Zbog rekonstrukcije na vodovodnoj mreži, doći će do prekida u vodosnadbijevanju u ulici 25. novembar: Omega, Bulevar, Blok I, Blok II, Blok III i Zgrada Čardaklija.

BIHAMK:

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do 30.09.2022. za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko-Nikšić.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje