Početna aktuelnosti Servisne informacije-11.2.2019.

Servisne informacije-11.2.2019.

468
0
Podijeli

POLICIJA-Tokom proteklog dana i noći dogodilo se jedno krivično djelo, u pitanju je oštećenje tuđe stvari u naseljenom mjestu Suha.

Nije zabilježen nijedan slučaj saobraćajne nezgode niti narušavanja javnog reda i mira. Zabilježeno je 9 ostalih događaja. Informaciju smo dobili od službenika za rad s lokalnom zajednicom Policijske stanice Živinice.

HITNA SLUŽBA-U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice 204 pacijenta su zatražila pomoć, dok je tim ljekara i medicinara 4 puta izlazio na teren.

VATROGASCI-Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

JPVIK- Prema informacijama koje smo dobili u JP Vik na snazi je i dalje prvi stepen redukcije u noćnim satima.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

BIHAMK- U zapadnim krajevima naše zemlje pada snijeg koji se zadržava na kolovozu. U tim područjima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. U ostalim predjelima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Upozoravamo i na povremeno jače udare vjetra na području: Tuzle, Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Viteza.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje