Početna aktuelnosti Servisne informacije-12.2.2019.

Servisne informacije-12.2.2019.

308
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u protekloj noći i danu prije,nisu imali intervencija na gašenjima požara niti drugih koje su u njihovom djelokrugu.

Medicinari i doktori Hitne službe Doma zdravlja Živinice,u istom periodu,obavili su 125 pregleda i intervencija u sjedištu Hitne službe i jednu na terenu.

Službenici Policijske stanice Živinice,u posmatranom periodu,intervenirali su po jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila u živiničkoj Ulici Gostelja.

Na licu mjesta je utvrđeno da je došlo do sudara dva vozila i pri tome je nastupila manja materijalna šteta a povrijeđenih nije bilo.

Interveniralo se i po devet ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice javljeno nam je  da isporuka vode ide po već ustaljenom režimu prvog stepena redukcije.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, tri djevojčica i tri dječaka.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Ljubogošta-Podromanija i Glamoč-Mlinište.

Ugaženog snijega  ima i na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja pa se pozivaju svi na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Gacko-Foča, Vlasenica-Han Pijesak, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Tomislavgrad-Šujica. Dodatne poteškoće u jugozapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

U ostalim predjelima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje je kolovoz suh. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, a na dionicama u usjecima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje