Početna aktuelnosti Servisne informacije 16.08.2022.

Servisne informacije 16.08.2022.

82
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su 15 prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 pružila je 140 zdravstvenih usluga.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP ‘Vodovod i kanalizacija’ d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija vozila je pojačana, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog sanacionih radova u Živinicama na skretanju za Dubrave na magistralnom putu M-18 Tuzla – Sarajevo, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radnim danima od 08 do 14 sati, zbog radova na deminiranju na dionici Podgorje – Čubrić na regionalnom putu R-471 Lukavac – Banovići, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 20-minutna propuštanja vozila.

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje