Početna aktuelnosti Servisne informacije – 16.4.2020.godine

Servisne informacije – 16.4.2020.godine

201
0
Podijeli

Sudeći prema izvještajima najvažnijih dežurnih službi našeg grada, protekli dan i noć bili su sa aspekta njihovog djelovanja prilično mirni.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u pomenutom periodu nisu imali nikakvih intervencija.

Službenici Policijske uprave Živinice evidentirali su samo sedam događaja koji ne spadaju u krivična djela, narušavanje javnog reda i mira niti u saobraćajne delikte.

Doktori i medicinari Hitne službe doma zdravlja Živinice imali su 40 intervencija u sjedištu Hitne službe i četiri intervencije na terenu.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice obaviješteni smo da je vodosnabdijevanje uredno a djelatnici ovog preduzeća kontinuirano rade na obnavljanju dijelova vodovodne mreže koja je najviše dotrajala.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

Danas su počeli radovi na nekoliko lokacija na dionici magistralnog puta Jajce-Donji Vakuf, kao i u mjestu Miričina na putnom pravcu Gračanica-Lukavac. Vozila će na mjestu radova saobraćati jednom trakom-naizmjenično.

Zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela 1.mart, do 19.04. do 08h, obustavljen je saobraćaj na dionici autoputa A-1 Lašva – Zenica jug. U navedenom periodu saobraćaj se preusmjerava na magistralnu cestu M-17, a isključenje i uključenje na autoput je na petlji Lašva.

Vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.
———————————————-
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad).

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje