Početna aktuelnosti Servisne informacije 17.12.2018.

Servisne informacije 17.12.2018.

1163
0
Podijeli

Vatrogsci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice sinoć su u 01.05h zaprimili prijavu o požaru na prodičnoj kući u ulici Živinički sokolovi broj 29. naseljeno mjesto Lug.

Gorio je sprat kuće u kojem je spavala porodica sa dvoje maloljetne djece, jedna soba je u potpunosti izgorjela, brzom intervencijom vatorgasaca spriječeno je ugrožavanje života porodice i veća materijalna šteta na objektu. Požar je prijavio vlasnik kuće koji je spavao u prvom spratu dok porodica koja živi u drugom spratu objekta isti nije primijetila. Na njihovu sreću vlasnik je primijetio požar i odmah obavijestio vatorgasce.

Požar je zahvatio dvije prostorije i počeo se širiti prema krovu objekta. Brzom intervencijom vatrogasaca isti je lokalizovan i u potpunosti ugašen. Istraga o uzroku požara još uvijek je u toku.

Prema informacijama koje smo dobili u Policijskoj stanici Živinice u toku proteklog dana i noći zabilježeno je 7 ostalih događaja.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 115 pacijenata, ljekari i medicinari 6 puta su izlazili na teren.

Za sve građane koji se vodom snabdjevajup preko JP VIK  na snazi je prvi stepen redukcije.

Na UKC-u Tuzla rođena su tri dječaka i šest djevojčica.

Prema informacijama koje smo dobili od nadzora nad zimskim održavanjem Općine Živinice, Muhameda Abadžića putevi u MZ-a su prohodni na dionicama koje su pokrivene ugovorima, tj. ceste kojima se kreće autobusni  saobraćaj. Izvođači radova obavljaju svoj posao u skladu sa obavezama  ističe Abadžić. Ostale dionice puteva koje nisu pokrivene ugovorima čistit će se u skladu sa prioritetima.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje