Početna aktuelnosti Servisne informacije 18.01.2021.godina

Servisne informacije 18.01.2021.godina

164
0
Podijeli

POLICIJA- U toku proteklog dana i noći u gradu Živinice Policijski službenici zabilježili su 8 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 73 pacijenta, tim ljekara i medicinara imao je jednu terensku intervenciju.

PORODLIŠE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, 4 djevojčice i 6 dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu intervenciju jučer u 18:10h, gasili su požar na dimnjaku centralnog grijanja na podoričnoj kući u naseljenom mjestu Suha.

JPVIK- Vodosnadbijevanja  na  području   Grada  Živinice  za  period

od  07:00 sati 15,16,17.01. 2021 god.  do  07:00  sati  18.01.2021 godine: Vodosnadbijevanje na području Donjih  I Gornjih  Dubrava  i na području Grada i prigradskih  naselja je  uredno.

BIHAMK- U višim predjelima naše zemlje saobraća se otežano, po zasnježenom kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Izdvajamo putne pravce: Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Livno, Šipovo-Kupres, Livno-Glamoč-Mlinište, Posušje-Jablanica, Trnovo-Foča (Rogoj), Foča-Gacko (Čemerno), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Sarajevo-Rogatica (Romanija), Olovo-Kladanj (Karaula), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (Rostovo)-Prozor (Makljen), Turbe-Karanovac i Čađavica-Banja Luka. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje