Početna aktuelnosti Servisne informacije-2.4.2020.godine

Servisne informacije-2.4.2020.godine

150
0
Podijeli

U proreklom danu i noći službenici Policijske uprave Živinice reagirali su po jednom počinjenom krivičnom djelu koje je izvršeno u Mjesnoj zajednici Šišići gdje je u jednoj trgovini izvršena teška krađa.

Osim toga izvršen je i jedan uviđaj saobraćajne nezgode koja se desila na lokalnom putu u Mjesnoj zajednici Živinice Gornje gdje je jedno vozilo udarilo u ogradu i tom prilikom nastupila je manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Evidentirana su i četiri ostala događaja.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u istom periodu obavili su 20 intervencija u sjedištu Hitne pomoći i tri na terenu.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali nikakvih intervencija.

Iz Vodovoda i kanalizacije smo obaviješteni da se vrši redovno i uredno snabdijevanje građana pitkom vodom.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe-tri dječaka i jedna djevojčica.

Slaba do umjerena frekvencija vozila karakteriše saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duge su kolone teretnih vozila na ulazu u našu zemlju.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Granična policija BiH dobila obavijest od Hrvatske da će od danas privremeno zatvoriti sve granične prijelaze
za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Hrvatska Dubica, Gabela Polje)

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

———————————————-
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati.

Jasminko Razić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje