Početna aktuelnosti Servisne informacije – 20.4.2020.godine

Servisne informacije – 20.4.2020.godine

178
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u proteklom danu i noći nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u istom periodu imali su 61 intervenciju u sjedištu Hitne službe i pet na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom slučaju ugrožavanja javnog reda i mira – drskog ponašanja jedne osobe u Mjesnoj zajednici Šerići.

Osim toga, obavili su i uviđaj u jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila na lokalnom putu od naselja Ciljuge prema Dubravama i u kojoj nije bilo povrijeđenih lica a nastupila je manja materijalna šteta.

Evidentirano je i 10 ostalih događaja, uručeno je pet prekršajnih prijava zbog nepoštivanja naredbe o ograničenom kretanju u noćnim satima kao i jedna prekršajna prijava za nenošenje lične zaštitne opreme.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija obaviješteni smo da je vodosnabdijevanje bilo uredno a da je jedna ekipa radila na otklanjanju kvara u naselju Šarenjak i posao je uspješno završen.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove dolazi do smanjene vidljivosti zbog  magle, a kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, pa pozivamo na pojačan oprez.

Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce)obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

———————————————-

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje