Početna aktuelnosti Servisne informacije-21.01.2019.

Servisne informacije-21.01.2019.

199
0
Podijeli

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice sinoć su imali jednu intervenciju.

Dojavu o požaru na porodičnoj kući u Bašigovcima zaprimili su 15 minuta poslije ponoći, gorio dimnjak i krovna  kostrukcija, brzom intervencijom vatrogasaca požar je na vrijeme ugašen, spriječeno je dalje širenje vatre i veća materijalna šteta na objektu.

U gašenju požara učestvovalo je  pet vatrogasaca i jedno vozilo.

HITNA SLUŽBA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledana su 172 pacijenta dok je tim ljekara i medicinara 7 puta izlazio na teren.

POLICIJSKA STANICA- Prema informacijama koje smo dobili u Policijskoj stanici Živinice dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira, u pitanju je drsko ponašanje u naseljenom mjestu Bašigovci.

Zabilježena su tri ostala događaja.

JP VIK- U JP VIK kažu da se vodosnabdjevanje odvija po prvom stepenu redukcije.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, dva dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK- Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje