Početna Uncategorized Servisne informacije 21.06.2022.

Servisne informacije 21.06.2022.

65
0
Podijeli

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su četiri saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđene ukupno dvije osobe. U saobraćajnim nesrećama pričinjena je manja materijalna šteta. Evidentirano je i šest ostalih prijava građana.

Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 135 pregleda i dva izlaska na teren.

Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Prekidi u vodosnadbijevanju u periodu od 09:00 do 14:00 zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u mjestima Donje i Gornje Dubrave. Stanje u gradu uredno i bez problema.

Porodilište: Na porodilištu na UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

BIHAMK:

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u zoni petlje Podlugovi za saobraćaj je zatvoren izlazi sa autoputa A-1 prema Podlugovima, iz pravca Visokog. Saobraćaj se preusmjerava na petlju Sarajevo sjever. Ulazi na autoput A-1 na petlji Podlugovi prema Sarajevu i Zenici su u funkciji, kao i izlaz prema Podlugovima iz pravca Sarajeva. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje