Početna aktuelnosti Servisne informacije – 21.4.2020.godine

Servisne informacije – 21.4.2020.godine

192
0
Podijeli

Vatrogasvi Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći imali su dvije intervencije na gašenjima požara.

Jedan požar se desio u naselju Stara pruga gdje je gorjela kuća i šupa u kojima se nalazila veća količina bijele tehnike i odjevnih predmeta.

Drugi požar se desio u Mjesnoj zajednici Šišići – zaseok Šabanovići gdje je gorio oveći pomoćni objekat.

Vatrogasci su oba požara ugasili.

Doktori i medicinari Hitne službe doma zdravlja Živinice su intervenirali 49 puta u sjedištu Hitne službe i dva puta na terenu.

Službenici policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom krivičnom djelu – krađi putničkog vozila u Mjesnoj zajednici Svojat, zatim, obavili su jedan uviđaj saobraćajne nezgode koja se desila u Prvoj ulici i u kojoj su učestvovala dva putnička vozila.

Pričinjena je manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Živinički policajci uručili su i četiri prekršajna naloga licima koji nisu postupali po naredbi o obaveznom nošenju zaštitnih maski a evidentirano je i šest ostalih dogašaja.

Vodosnabdijevanje građana Živinica koji su korisnici usluga Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, u proteklom danu i noći, bilo je uredno i kontinuirano.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, dva dječaka i pet djevojčica.

Na putevima u BiH danas se saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Promet vozila je slabiji, a vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.  Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati. 

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog servisiranja tunela Gaj i Igman, do sutra (22.04.) do 20 sati, saobraćaj se preusmjerava dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a apelujemo na vozače da na ovoj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa (kanjon Une) i Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Šamac pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH.

———————————————-

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje