Početna Uncategorized Servisne informacije 22.07.2022.

Servisne informacije 22.07.2022.

211
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su devet prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 134 pregleda i četiri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

Kantonalna uprava civilne zaštite: Iz Kantonalne uprave civilne zaštite dobili smo informacije o požarima na području Tuzlanskog kantona. Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Gornja Kalesija. Profesionalna vatrogasna jedinica Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara na otpadu u MZ Soko.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava. Iz VIK-a apeluju na građane da pitku vodu ne koriste za zalijevanje bašta iz razloga što se u narednom periodu očekuje manja isporuka vode iz crpne stanice Tuzla.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Zbog radova na južnoj obilaznici u Tuzli od Prinčeve džamije do Brčanske malte, uključujući i dio raskrsnice Ismeta Mujezinovića, ulaz u Sjenjak, stvorile su se ogromne gužve. Policija pomaže regulaciji saobraćaja, a vozače molimo za strpljenje i poštivanje uputa policije.

Zbog sanacionih radova na regionalnoj cesti R-456b Priboj – Teočak, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na deminiranju izvode se na dionici Cerik-pijaca “Arizona”. Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.Zbog radova na magistralnom putu Draksenić-granični prelaz Gradina obustavljen je saobraćaj, a danas počinju i radovi na raskrsnici u mjestu Draksenić, zbog čega će biti obustavljen saobraćaj i na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška.Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Deleuša na izlazu iz naše zemlje, a na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje