Početna aktuelnosti Servisne informacije 24.07.2020

Servisne informacije 24.07.2020

193
0
Podijeli

Dana, 24.7.2020.godine oko 01,30 sati u Živinicama u naselju Đurđevik, na magistralnom putu M 18, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. “Fiat Bravo” kojim je upravljao E.H., rođen 1991.godine iz Kladnja i pmv. “Škoda Fabia” kojim je upravljao I.H., rođen 1996.godine. U ovoj saobraćajnoj nezgodi E.H. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su I.H. i suvozač u njegovom vozilu zadobili lake tjelesne povrede. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Živinice.Zbog navedeenesreće saobraćaj na ovoj dionici puta bio je blokiran od 01 do 3 sata iza ponoći.

Još jedna saobraćajna nezgoda dogodila se na regionalnom putu Dubrave Gornje .U istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na kojim je pričinjena manja materijalna šteta,bez povrijeđenih lica.

Na području grada Živinice dogodilo se i jedno narušavanja javnog reda i mira . .

Vatrogasna jedinica Živinice u toku protekla 24 sata intervenisali su jednom .Riječ je o saobraćajnoj nesreći u Đurđeviku gdje su vatrogasci  iz oštećenog vozila izvlačili povrijeđenu osobu.

U hitnoj službi Doma zdravlje Živinice 84 osobe zatražili su ljekarsku pomoć dok je tim ljekara i medicinara 10 puta izlazio na teren.

U tuzlasnkom porodilištu rođeno je 11 beba ,4 dječaka i 7 djevojčica.

Vodosnabdijevanje na području našeg grada u toku protekla 24 sata uredno,osim u Dubravama gdje se i dalje uz mala pobolšanja vodosnabdijevanje vrši otežano.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje