Početna Uncategorized Servisne informacije 25.07.2022.

Servisne informacije 25.07.2022.

119
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su dvije saobraćajne nesreće u kojima je povrijeđeno jedno lice. Zabilježena je i jedna prijava narušavanja javnoga reda i mira, kao i sedam ostalih događaja.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 199 pregleda i tri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Obavještavaju se korisnici komunalnih usluga da je dana 22., 23. i 24. jula 2022. godine došlo do otežane isporuke vode od strane JKP Vodovod i kanalizacije doo Tuzla prema gradu Živinice, kao i mjesnim zajednicama Gornjih i Donjih Dubrava zbog kvara na cjevovodu crpne stanice Spreča.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 14 beba, šest djevojčica i osam dječaka.

BIHAMK:

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog izrazito visokih temperatura koje se bilježe ovih dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine zatvoren je granični prelaz Gradina-Jasenovac.

Pojačan je promet vozila izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Hum, Deleuša, Zupci, Izačić  i Velika Kladuša. I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje