Početna Uncategorized Servisne informacije 26.07.2022.

Servisne informacije 26.07.2022.

217
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ulici Toplička na regionalnom putu R-455a. Povrijeđeni pješak zadržan je na liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su jednu prijavu narušavanja javnoga reda i mira u naselju Ciljuge, kao i 17 ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 165 pregleda i četiri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice obavila je jednu intervenciju gašenja požara u naselju Križevci, Gornje Dubrave.

Kantonalna uprava civilne zaštite: Iz Kantonalne uprave civilne zaštite dobili smo podatke o požarima na području Tuzlanskog kantona. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naselju Irac i Bogumilskoj ulici. Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara na sijenu i pomoćnom objektu u naselju Zates, Donji Rainci.

JP VIK: Informacije o vodosnadbijevanju će biti dostupne u toku dana. 

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođene su četiri djevojčice.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na južnoj obilaznici u Tuzli od Prinčeve džamije do Brčanske malte, uključujući i dio raskrsnice Ismeta Mujezinovića, ulaz u Sjenjak, stvorile su se ogromne gužve. Policija pomaže regulaciji saobraćaja, a vozače molimo za strpljenje i poštivanje uputa policije.
Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-456b, dionica Priboj – Teočak, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje