Početna aktuelnosti Servisne informacije 26.11.2021. godine

Servisne informacije 26.11.2021. godine

240
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju na površinskom kopu rudnika mrkog uglja Đurđevik gdje je gorio otpad. Brzom intervencijom vatrogasne službe požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 121 zdravstvenu uslugu građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Iz percepcije službenika Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo dvije prijave građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 13 beba, 10 dječaka i tri djevojčice.

Vodosnabdijevanje na području Dubrava, grada i prigradskih naselja u proteklom danu i noći bilo je otežano informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz karakteriše saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Olovo-Kladanj-Tuzla u mjestu Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje