Početna Uncategorized Servisne informacije 27.06.2022.

Servisne informacije 27.06.2022.

72
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su dvije prijave imovinskog delikta u ulici Modračka i u naselju Suha. Evidentirano je šest ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 163 pregleda i tri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama.

Porodilište: Prethodnog vikenda na porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče, danas je obustavljen saobraćaj na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug u smjeru Zenica-Sarajevo.

Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Podlugovi -Sarajevo sjever, a na mjestu radova saobraća se jednom trakom.

Zbog miniranja stijenskog materijala, danas u vremenu od 11:30 do 14:30 sati obustavlja se saobraćaj u mjestu Strojice na regionalnom putu Šipovo–Kupres.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apelujemo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje