Početna Uncategorized Servisne informacije 27.07.2022.

Servisne informacije 27.07.2022.

126
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je povrijeđena u padu s motocikla koji se dogodio u ulici Alije Izetbegovića. Povrijeđeno lice zadržano je na liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla sa nepoznatim stepenom povreda.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su i 12 prijava ostalih događaja.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 165 intervencija i četiri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u protekla 24 sata obavila je tri intervencije. Prva tehnička intervencija čišćenja rezervoara dogodila se u naselju Đurđevik. Druga intervencija na gašenju požara niskog rastinja dogodila se u Dubravama. Treća intervencija na gašenju požara na većoj količini bala sijena dogodila se u 00:34 u naselju Dubrave.

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava. Još jednom apelujemo na građane na racionalnu potrošnju i korištenje vode za osnovne potrebe zbog smanjene količine isporučene vode od strane JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla.

Kantonalna uprava civilne zaštite: Iz Kantonalne uprave civilne zaštite dobili smo podatke o požarima na području Tuzlanskog kantona. Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija imala je tri intervencije na gašenju požara u naselju Gornje Vukovije gdje je gorjela šuma, u naselju Međaš gdje je gorjelo nisko rastinje i u Kalesiji gdje je gorjela plantaža lješnjaka.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-456b Priboj – Teočak, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik – Lončari na dionici Cerik – pijaca “Arizona”, zbog čega su do 16 sati na snazi polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu klopce na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na graničnom prelazu Deleuša pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje