Početna Uncategorized Servisne informacije 28.06.2022.

Servisne informacije 28.06.2022.

64
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Živinice – Banovići u ulici Gostelja. U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo i biciklo. Evidentirano je i 10 prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 131 pregled i jedan izlazak na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice jučer je obavila dvije intervencije. Prva intervencija dogodila se u naselju Donja Višća u 14:10 zbog požara na putničkom motornom vozilu. Druga intervencija dogodila se u 16:19.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 12 beba, šest djevojčica i šest dječaka.

BIHAMK:

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja,uz 15-minutna propuštanja.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje