Početna Uncategorized Servisne informacije 28.07.2022.

Servisne informacije 28.07.2022.

105
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je teško povrijeđena, a tri su lakše u saobraćajnoj nesreći dva putnička motorna vozila koja se dogodila na magistralnom putu M-18 u mjestu Podgajevi. Povrijeđena osoba zadržana je na liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla sa nepoznatim stepenom povreda.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Prvoj ulici u Živinicama.

Policijski službenici evidentirali su i jednu prijavu narušavanja javnoga reda i mira u ulici Alije Izetbegovića, kao i 17 ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata pružila je 170 zdravstvenih usluga.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u protekla 24 sata obavila je dvije intervencije. Prva intervencija na gašenju požara niskog rastinja dogodila se oko 15 sati u naselju Ciljuge. Druga tehnička intervencija čišćenja kolovoza nakon saobraćajne nesreće dogodila se u 16:50 na magistralnom putu M-18 u mjestu Podgajevi.

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava. Apelujemo na građane na racionalnu potrošnju i korištenje vode u osnovne potrebe zbog smanjene isporuke količine vode od strane JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođene su tri djevojčice.

BIHAMK:

Zbog povremenih lokalnih padavina, mogući su nailasci na mokar ili vlažan kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-456b Priboj – Teočak saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacionih radova u mjestu Srnice na regionalnom putu R-460 Gradačac – Gračanica, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Promet vozila povremeno je pojačan na graničnim prelazima, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje