Početna aktuelnosti Servisne informacije -28.08.2018.

Servisne informacije -28.08.2018.

1462
0
Podijeli

POLICIJA- Jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica dogodila se u toku proteklog dana i noći na području općine Živinice.  Nezgoda se dogodila u ulici Alije Izetbegovića na parkingu kod zgrade BKC-a Živinice. Na vozilima je nastupila manja materijalna šteta. U Policijskoj stanici Živinice zabilježena su još četiri ostala događaja.

HITNA SLUŽBA JZU DOM ZDRAVLJA- Uposlenici Hitne službe Doma zdravlja Živinice obavili su 127 pregleda pacijenata, dok je tim ljekara i medicinara 5 puta izlazio na teren.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica općine Živinice u toku protekla 24 sata nije imala intervencija.

VODOVOD I KANALIZACIJA- Kako kažu u JP Vodovod i kanalizacija vodonsabdjevanje područja Dubrava u odnosu na raniji period mnogo je bolje, i stanje na ovom području polako se stabilizuje, dok se vodosnabdjevanje gradskog područja odvija prema ustaljenoj noćnoj redukciji.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u tuzlanskom porodilištu rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim naseljima, vrši se ustaljenom dinamikom.

BIHAMK – Promet vozila je pojačan u blizini gradskih centara, a tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu.  Iz Bihamka savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Sanacioni radovi u toku su na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje