Početna aktuelnosti Servisne informacije-28.01.2019.

Servisne informacije-28.01.2019.

132
0
Podijeli

POLICIJA-Na putevima Općine Živinice u toku proteklog dana i noći dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Nezgoda se dogodila na raskrsnici ulica Alije Izetbegovića i Oslobođenja, a u istoj nije bilo povrijeđenih lica.

Službenici Policijske stanice Živinice evidentirali su i jedno krivično djelo u naseljenom  mjestu Đurđevik, u pitanju je provala u porodičnu kuću.

Zabilježena su i 4 ostala događaja.

VATROGASCI-Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

HITNA-U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 162 pacijenta, tim ljekara i medicinara 3 puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, tri dječaka.

JP VIK-U JP VIK kažu da je i dalje na snazi prvi stepen redukcije.

BIHAMK-Zbog kišnih padavina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Dodatan oprez savjetujemo zbog veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolovozu. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje